Wanneer ben of word je nu lichtwerker?

Helaas zijn er veel misverstanden over lichtwerkers. Zo denken veel mensen dat je jezelf dan heel wat vindt, of jezelf tot uitverkorene hebt verheven. Of dat je daarvoor een heilige moet zijn. Oftewel iemand die nooit een stap verkeerd zet. Volgens mij bestaan die niet. Dus laat ik je gelijk uit de droom helpen.

Volgens mij leer je ook niks door nooit een stap verkeerd te zetten. Volgens mij leer je juist van je fouten.

Natuurlijk heb ik er ook over nagedacht, waarom ik? Ik ben namelijk zeker geen heilige. Ik heb namelijk zeker ook gezondigd in mijn leven. Sterker nog, ik ben door schade en schande wijs geworden. Sterker nog, ik zondig nog steeds weleens. Ik ben niet perfect, ik was niet perfect en ik zal ook niet perfect worden. Dat is ook niet het doel van het leven op zich. Sterker nog, ik heb heel duidelijk de boodschap door gekregen: ‘1 perfect wezen en het leven zal zich wreken.’

Het is ook niet zo dat Vader mij een liever of beter kind vindt dan de anderen en dat Hij mij daarom uitgekozen heeft. Nee, ik heb er lang over nagedacht en het is me duidelijk geworden dat het een objectief energetisch proces is welke bepaalt of jij lichtwerker wordt of niet. Dus misschien stond Vader nog wel gek op zijn neus te kijken! Jij hier?

“In principe krijgt iedereen dezelfde kans”. Dat is waarheid en het is geen waarheid. Dat vraagt om uitleg en dat zal ik dus doen.

Het is net zo goed dezelfde kans als dat jij de kans krijgt om bakker te worden, om piloot te worden, om wat dan ook te worden in het leven. Daarbij geldt ook het principe dat iedereen die kans heeft, maar tegelijkertijd is dat niet waar. Wanneer jij namelijk net niet lang genoeg bent, kun je geen piloot worden. Daar gaat je gelijke kans om piloot te worden. Je kunt wellicht nog wel leren vliegen of een heleboel andere dingen doen. Of misschien heb je hoogtevrees, dan kan je ook geen piloot worden. Misschien ook wel, als je ermee leert omgaan.

Lichtwerker worden is precies hetzelfde. De signalen om lichtwerker te worden liggen in het leven verscholen. Pik jij die signalen op? Wat doe jij met die signalen?

Pik je ze niet op, omdat je ze niet ziet dan gaat jouw kans aan je voorbij. Hoewel er tegenwoordig ook veel opleidingen gegeven worden om je gevoeligheid te ontwikkelen en om de signalen te leren herkennen. Dan heb je mooi een belangrijk punt overwonnen met hulp van anderen.

Wat doe jij met die signalen? Wuif je ze weg als onzin? Dan gaat je kans aan je voorbij. Je wordt geen lichtwerker.

Pak je de signalen wel op, hoe handel je dan? Doe je er iets goeds mee? Of doe je er iets verkeerds mee? Je hoeft heus geen 10 te scoren en één gemiste kans maakt je nog niet gelijk lichtwerker af. Het is wel werkelijk een hele opleiding die in het leven voor jou in het verschiet kan liggen.

Je zult merken dat wanneer je de signalen oppikt, ze serieus neemt en er voldoende juist op handelt de ervaringen gaan versnellen. Er komen steeds meer zaken op je pad, die jou toevertrouwd worden. Je kunt steeds meer openbaringen gaan krijgen. Dat betekent dat je steeds meer informatie toevertrouwd wordt. Je klimt langzaam omhoog op de carrière ladder van lichtwerker.

Het betekent niet dat jij ineens privileges krijgt die andere mensen niet krijgen. Je wordt niet verheven boven andere mensen. Je bent nog steeds verantwoordelijk voor de fouten die je maakt. Het is niet zo dat er geen pech meer op je pad komt. Je eigen rijping- en leerproces gaat gewoon door net als bij iedereen. Daarvoor zijn ook nare dingen nodig. Je bent zelfs verantwoordelijk voor de gevolgen van al je acties. Het is best een grote verantwoording. Dus het is niet alléén maar leuk.

Het kan ook zo zijn dat andere mensen onbewust aanvoelen dat jij een lichtwerker bent en harder tegen je aan gaan schoppen. Dat kan een aantal redenen hebben.

  • Het kan een hulpvraag zijn
  • Het kan jaloezie zijn
  • Het kan bedoeld zijn om jou uit je evenwicht te brengen als lichtwerker.

Dat hoef je die persoon niet te gaan vragen, die weet met heel zijn bewustzijn van niks en lacht jou gewoon vierkant uit als je met dat verhaal aankomt. Ik ga altijd uit van 1 en houd rekening met 2 en 3.

Bovenal blijf je als lichtwerker een mens met emoties en je eigen beperkte visie op situaties in het leven. Dat blijft een valkuil voor elk mens en ook voor elke lichtwerker. We kunnen dus ook fouten maken, ik kan ook wel eens onterecht boos worden, ik kan ook wel eens iemand kwetsen etc. oftewel ik ben mens net als jij.