Het leven op energieniveau is een abstract leven. Dat is voor ons moeilijk te begrijpen, omdat wij vastzitten in een concreet materialistisch leven met het begrip tijd, welke ervoor zorgt dat wij alles in een bepaalde volgorde beleven. Het is heel moeilijk om dat los te laten en te gaan zien hoe de wereld achter onze wereld in elkaar steekt.

Zonder voorbeelden is dat moeilijk te begrijpen. Stel je schoen is te strak. Dan kun je fantaseren en geloven en willen dat die schoen wijder wordt wat je wilt, dat wordt die heus niet. Het is een vaststaand feit dat je voeten een bepaalde maat hebben en je schoenen ook. We zijn het niet anders gewend. We denken daardoor dat alles zo werkt.

Echter als een entiteit een schoen heeft die te strak zit, dan denkt hij en gelooft hij dat die schoen precies past en dan past die schoen ook precies. Dat is geen vaststaand feit. Die schoen bestaat niet echt en toch is die schoen er wel.

Hoe zit dat nu precies?

Als je doodgaat, laat je al het materiële achter. Je neemt je lichaam niet mee, je geslacht ook niet trouwens, dus je bent niet specifiek man of vrouw meer.  Entiteiten kunnen wél een voorkeur hebben voor een bepaald geslacht. Ik zie in entiteiten ook een man of vrouw, een lichaam, ik zie kleding die ze dragen, ik zie een kleur haar, bepaalde kenmerken. Die dingen komen overeen met hoe nabestaanden ze herinneren, danwel hoe diegene er graag uit zou zien! Dus soms komt het ook niet overeen met hoe het was, maar herkennen nabestaanden wél dat diegene dat wel mooi vond of graag zou willen!

Het hangt er ook vanaf hoe belangrijk ze hun uiterlijk vonden hoe duidelijk ik het zie. Is het een vaag beeld, dan geven ze waarschijnlijk niet genoeg om hun uiterlijk om energie te steken in hun verschijning. Geven ze daar wel om, dan zie ik dat heel duidelijk.

Maar, ze hébben helemaal geen kleding tot hun beschikking, ze hébben helemaal geen haarverf, geen haar, niks. En tóch zie ik dat. Dús is het fantasie. Het is hun fantasie die ze overbrengen naar mijn fantasie. Alleen door ervaring kun je gaan leren wat je éigen fantasie is en welke fantasie je ingegeven wordt door een entiteit. Dat leer je, doordat je leert dat je fantasie kloppend is met hetgeen ooit een féit gewéést is. Dat is trainen. Dat onderscheid maken is moeilijk en daarom gaan we soms ook de fout in. Als ik iets zeg wat fout is, dan is dat omdat ik mijn eigen fantasie en gedachtes verwar met hetgene de entiteit me doorgeeft aan fantasie.

We leren weleens in het leven hoe krachtig geloven kan zijn. Nee, ik praat bewust niet over religie. Geloven in jezelf is al krachtig. Terwijl wat is geloven in jezelf feitelijk? Niets! Dat is abstract. Het is positieve energie ja, maar abstract. Je kunt het niet vastpakken, het heeft geen vorm, we kunnen het niet zien en toch bestaat het. Toch doet het iets in ons leven. Wat doet het in ons leven? Het geeft ons kracht! Precies! Positieve energie geeft kracht.

Negatieve energie zuigt, Negatieve energie ontkracht. Negatieve energie doet verdwijnen, wat positieve energie opbouwt.

Wat is nog meer positieve energie?

1) geloven

2) liefde

3) acceptatie

4) vergeving

Die dingen zijn enorm belangrijk voor het voortbestaan van onze ziel. Zonder die ingrediënten kan een ziel niet voortbestaan en zal uitdoven. Hij zal besmet zijn met negatieve energie die zuigt en zijn voortbestaan dus bedreigt.

1) ongeloof

2) haat

3) wrok

4) afstoting

Dan is er nog een belangrijk gereedschap en dat is fantasie. In het abstracte leven kun je bepalen wat er gebeurt door sterk te fantaseren en te geloven in je fantasie. Fantasie niet echt? Niet te hard roepen dus. Ik heb je net aangetoond dat ik kan fantaseren dat er een vrouw in de kamer staat, dat zij kleding aanheeft, dat zij een overleden oudtante is van de persoon voor me en dat zij wat te vertellen heeft. En die fantasie die klopt, met wat ooit werkelijkheid geweest is.

Fantaseren heeft enorm veel kracht. Je kunt de wereld kapot fantaseren met doemdenken, maar je kunt hem ook maken met goede fantasieën. Het kan allemaal niet zomaar en je kunt het niet alleen. Het is wel aan regels onderhevig. Je kunt iets fantaseren en het totaal niet geloven, dan heeft het geen zin. Wat je gelooft kun je niet faken, dat staat vast en wat jij gelooft heeft een reden. Daarom is geloof belangrijk.

En dat is iets wat mensen graag wegwuiven als onzin, omdat ze het niet snappen. Het gaat ons verstand te boven. We zitten zo vast in dit materialistische leven, waar alles een vaststaand feit is, dat we niet geloven in de abstracte wereld om ons heen die maakbaar is.

Maakbaar, omdat hij bestaat uit zeer kneedbare energieën. Die energieën zijn kneedbaar met mijn gedachtes, omdat mijn gedachtes óók uit energieën bestaan. Die bestaan ook uit positieve en/of negatieve energieën. Positief denken, wat was dat ook weer? Waarom is dat belangrijk als dit allemaal onzin is wat ik je vertel? Want als je positief denkt, lukt je dan ineens wel iets, wat je niet lukte als je het niet deed ? Oh ja en nu nog een keer zeggen dat het onzin is dan..

Energie is de bron van ons bestaan.

Dus ja, het bestaat en nee het bestaat eigenlijk helemaal niet, maar ons bestaan is er enorm van afhankelijk.

En daarom hebben mensen met een ‘para’normale gave vaak gelijk, maar soms ook niet en daarom zie je ook tegenstrijdige dingen in de verhalen. Die zag ik zelf ook in mijn verhalen en daar ben ik over na gaan denken en toen ben ik gaan snappen hoe het zit. In een wereld die abstract is, bestaat geen tijd, geen materie, is niks zeker en staat niets vast!

Als je maar genoeg wilt, als je maar genoeg gelooft dat het kan en als je maar genoeg overtuiging daarin hebt. Dan zal de positieve energie zo groeien, dat het maakbaar is. Zo maken we de wereld concreet.