Maak eens kennis met het opperbewustzijn.
Onze psyche vertoont een horizontale lijn in het verstandelijke deel, gevoelsmatige deel en het alterego welke bemiddelt tussen deze twee delen.

Onze ziel vertoont een verticale lijn en kent het onderbewustzijn, het opperbewustzijn en het bewustzijn welke bemiddelt tussen deze twee delen. Je ziet dus een kruis hierin. Dat klopt. Dat is veel steviger dan 1 lijn. We zijn niet rechtlijnig.

Het onderbewustzijn is bekend en kennen we ook vanuit de psychiatrie, maar het opperbewustzijn is eigenlijk helemaal niets over bekend.
Ons bewustzijn is eigenlijk de hele dag bezig met allerlei informatie verzamelen en daar keuzes uit te maken. Die informatie komt intern, van het verstandelijke en het gevoelsmatige deel. Ik vind dit, maar ik voel dit, ik kies….
Maar die informatie komt ook vanuit het onderbewustzijn en het opperbewustzijn en deze leveren externe informatie aan ons bewustzijn. Het onderbewustzijn geeft signalen door welke het uit de omgeving op aarde opvangt. Het opperbewustzijn geeft signalen door welke uit de omgeving van het energetische leven opgevangen worden.

Ook je opperbewustzijn en je onderbewustzijn, zijn een deel van jouw zijn en kennen karaktereigenschappen van jou. Zoals al veel mensen geneigd zijn om het gevoel weg te drukken bij de psyche en vooral weloverwogen en goed beredeneerde keuzes te maken, zo zijn veel mensen ook geneigd om signalen uit het onderbewustzijn, maar dus ook uit het opperbewustzijn weg te drukken, omdat ze ons niet uitkomen, omdat we ze liever niet kennen en liever niet willen inzien dat dit gedragingen zijn die bij ons horen.

Het gevolg daarvan is dat dit opperbewustzijn een eigen leven gaat leiden, buiten ons bewustzijn om. De energie die wil toch ergens eruit en wij kunnen de voordeur wel heel erg hard dichthouden, voor karaktereigenschappen die we liever niet kennen en weten van onszelf, maar dan komt het door de achterdeur eruit en dat is kwalijk, want daar hebben wij geen controle meer erover.

Het opperbewustzijn gaat een spelletje spelen met je leven, omdat het zich genegeerd voelt en uitgesloten voelt. Het opperbewustzijn heeft vaak ook geen contact met het onderbewustzijn en snapt dus niet hoe jij tot je keus bent gekomen.
Wanneer je het contact met dit opperbewustzijn gaat herstellen, dan zul je ook zien dat er delen in dit opperbewustzijn zitten welke zich enorm onvolwassen gedragen. Dit is erg kenmerkend voor het opperbewustzijn.

We hebben allemaal wel in onze vroege jeugd, geleerd dat bepaalde gedragingen of karaktereigenschappen niet wenselijk zijn. We hebben allemaal in onze vroege jeugd al geleerd hoe we ons doel kunnen bereiken. We spelen ‘spelletjes’ als het ware. Die spelletjes spelen we allemaal. Die blinde vlekken hebben we nagenoeg ook allemaal en het komt allemaal voort uit het niet kunnen accepteren van de minder leuke eigenschappen van jezelf.
Vaak gaat het achter je rug om. Roddels. Hoe je bent. Welke spelletjes je speelt. Niemand durft het aan om het met je te bespreken. Misschien heeft iemand het ooit aangedurfd om je een spiegel voor te houden, maar die heb je woedend weggestuurd. Niet alleen woedend was je, maar je hebt ook gehuild. Je was diep gekwetst, hoe durven ze te zeggen dat jij zo bent?

Ja waarom reageer je dan eigenlijk zo heftig? Nu dat zal ik je uitleggen. Je hebt het zo vakkundig weggestopt, omdat je het niet wilde hebben, niet wilde zijn, omdat je vindt dat het niet bij je hoort en dan komt iemand je vertellen dat het je helemaal niet gelukt is. Dat je eigenlijk alleen maar de controle erover hebt weggegeven. Dat doet heel veel pijn. De confrontatie ermee doet ook heel veel pijn, want het is een heel gevoelige plek. Daar binnen in jou, in dat opperwezen, duw jij de hele dag een voordeurtje heel hard dicht en die energie die groeit en groeit en blijft ertegen aan beuken. Daar wil je niet aan herinnerd worden.

Terwijl de oplossing hiervoor eigenlijk heel erg simpel is. Je gooit de voordeur open, je laat de energie stromen en het is klaar. Je accepteert dat je ook minder leuke eigenschappen hebt. Dat je ook wel eens niet lief bent, niet aardig bent, niet redelijk bent, jaloers bent, of wat voor minder leuke eigenschappen je dan ook allemaal wel niet kunt hebben.
En als je dat loslaat, dan kun je daarna weer gewoon die persoon zijn die je wilt zijn, lief, aardig, redelijk, niet jaloers etc.

Maar zolang je het wegdrukt, gaat het een eigen leven leiden. Raak je vervreemdt van je opperbewustzijn en speelt dit opperbewustzijn via het energetische leven, hele nare spelletjes met je leven. Het moet namelijk iets met die jaloezie, het niet lief vinden van iemand, onredelijke gevoelens etc.etc.etc. , maar het bemiddelingspunt (het bewustzijn) wordt omzeild, want die negeert het volkomen.

Er wordt alleen maar uitgegaan van 1 informatie punt en een heleboel andere informatiepunten en overwegingen worden niet meegenomen.
Bijvoorbeeld: Ik vind mevrouw A niet aardig, maar ik weet dat ze een moeilijke jeugd heeft gehad. Ik vind dus dat ik haar aardig moet vinden. Ik duw het feit dat ik haar niet aardig vind, vakkundig weg en doe gewoon aardig tegen haar.
Dat is fout. Je stuurt teveel plus naar iemand toe. Teveel positieve energie en dat is schadelijk, omdat, wanneer je dit niet oprecht meent, de min erachteraan komt. Dat gaat automatisch. Energieën willen zichzelf ook in balans houden.
Dat betekent dat er, onwillekeurig en ongecontroleerd nare energieën naar mevrouw A gaan. Die veel schadelijker voor haar zijn, dan wanneer je gewoon onaardig was geweest. Je opperbewustzijn speelt een spelletje met mevrouw A, omdat je die mevrouw A helemaal niet aardig vindt, maar je onderbewustzijn zegt, ze heeft een nare jeugd gehad. Dat speelt in op je gevoel. Dat doet het onderbewustzijn. Die geeft een signaaltje dat het niet prettig voelt om onaardig te doen tegen die mevrouw. Je hebt geleerd dat je aardig moet zijn en mensen moet accepteren zoals ze zijn. Dat hoort bij jou. Zo’n persoon ben jij nu eenmaal, zo WIL jij ook zijn. Maar wat als je nu niét zo bent? Hoe kún je dan wel zo worden? Niet door gewoon weg te drukken wat je niet wilt. Zo van, ja dat vind ik niet leuk om te zijn, weg ermee. Kon het maar zo makkelijk. Dat werkt niet. Je moet het ondergaan en accepteren. Als je het ondergaat en accepteert dan vloeit het weg en als het weg is, kan je wel aan die andere kant van je toekomen.

Dus het opperbewustzijn stuurt negatieve energieën naar die mevrouw A toe. Die scheldt het opperbewustzijn van mevrouw A bijvoorbeeld uit. Terwijl jij zegt “He hoe gaat het met je? Wat zit je haar leuk vandaag!” zegt jouw opperbewustzijn tegen het opperbewustzijn van mevrouw A :”wat een takketyfustrut ben jij zeg! sterf lekker.”
Okay bij het bewustzijn mevrouw A komt het niet aan, maar ze voelt wel dat er iets niet in de haak is en dat is heel naar, want ze kan het niet met jou bespreken. Sterker nog, als ze jou erop aanspreekt, zal je het glashard ontkennen.
Niet alleen heb je andere mensen ermee, Je hebt jezelf er ook mee, want het opperbewustzijn van mevrouw A gaat nu ook negatieve energieën terug sturen en zo is het balletje aan de gang gebracht. Het is dus voor jezelf ook niet iets slims om bewust te gaan doen nu je dit weet, want het komt ook weer op je boterham terug. Wat je in het leven stuurt, komt ooit weer als een boemerang terug.

Je kunt dit op allerlei situaties toepassen in het leven. Dit voorbeeld van aardig zijn is er maar één, maar bedenk maar eens waarom in jouw leven steeds alles stukloopt bijvoorbeeld. Alsof het niet goed mág gaan. Waarom relaties stuk lopen en jij steeds de schuld krijgt. Noem maar op. Jij gaat niet goed om met de energieën balansen in het leven, oftewel, met je psyche en je ziel.
Wat moet je nu doen met mevrouw A? Ik vind haar geen takketyfustrut, ze hoeft echt niet dood! Nee natuurlijk niet, maar dat heb je veroorzaakt door teveel plus te geven. De energieën trekken zichzelf in balans.
De waarheid ligt ergens in het midden. Je hebt niet geluisterd naar je opperbewustzijn die zegt: “Ik vind haar gewoon niet aardig!” Je hebt alleen naar je onderbewustzijn geluisterd en je opperbewustzijn genegeerd.
Voel gewoon dat je haar niet aardig vindt en laat dat door je heen stromen, waarom vind ik haar niet aardig? Dan komen er allemaal gedachtes in je hoofd op, waarvan je kunt schrikken hoor. Die helemaal niet redelijk zijn en ook helemaal niet maatschappelijk geaccepteerd zijn, maar je dénkt er wél zo over en het gaat niet weg door het te negeren. Integendeel! Het gaat weg door het ontspannen over je heen te laten komen.

De kans is zelfs groot, dat, nadat je dat gedaan hebt, je wél gewoon aardig tegen haar kan doen en een compliment kan maken over haar kapsel, maar misschien doe je het gewoon ook niet en laat je het bij een simpel: “Hoi! fijne dag!”
Dat klinkt misschien best een beetje onaardig, maar dat is altijd nog beter dan valse plus naar iemand sturen.
Leer jezelf kennen, ook je minder leuke kanten, praat met je opperbewustzijn en leer om je opperbewustzijn meer bij je keuzes te betrekken. JIJ bent het hoor. Het is jij. Het zijn wel stukken van ons die we gewend zijn te negeren. Ons bewustzijn gedraagt zich behoorlijk arrogant en superieur tegenover ons onderbewustzijn en opperbewustzijn en onze psyche. We overlopen onszelf vrijwel állemaal en continu.
Wanneer je leert om je opperbewustzijn en onderbewustzijn en gevoel en verstand als verschillende onderdelen, verschillende wezentjes van jezelf te zien, waar je naar moet luisteren, mee moet overleggen en rekening mee moet houden dan heb je een grote kans dat het ineens een stuk beter gaat. Alles wat in het groot gebeurt, gebeurt ook in het klein.
Op je werk, moet je rekening houden met de inbreng van collega’s. Je mag daar ook niet iemand zomaar negeren, omdat zijn mening niet rendabel is. Dan overleg je dat ook.
In je familie, mag je ook niet iemand zijn mening zomaar negeren, omdat je het er niet mee eens bent. Daar overleg je ook.
En in jezelf, daar gebeurt eigenlijk precies hetzelfde.

Negeer jij je collega, dan gaat hij zich wreken op je. Je familielid ook en ja je eigen ziel en psyche wreken zich ook en dat is niet uit wraakzucht, maar het hangt samen met energieën die moeten stromen en je moet ze niet domweg blokkeren, want zelfs een energie (mening, gevoel etc.) die totaal niet rendabel of nuttig lijkt ergens voor, kan, wanneer het zijn weg gevonden heeft in de energiestromingen, weer bij je terugkomen op een heel rendabele manier en dat kan niet wanneer je de energiestromingen blokkeert.

Negatieve energieën zijn een wezenlijk onderdeel van ons leven en eenmaal geaccepteerd zijn ze veel sterker dan de positieve energieën en kun je er heel veel mee bereiken, ja op een positieve manier hoor! Dat is makkelijk verkeerd te begrijpen wat ik nu zeg, maar wanneer je de negatieve energieën in de hand hebt, dan beheers je het spel van het leven echt heel goed. Negatieve energieën zijn namelijk veel sterker dan de positieve. Ze onderdrukken maakt je zwak, ze positief gebruiken maakt je sterker dan wie ook.

Dat is weer het aparte van het leven. Ik heb uitgelegd dat het niets, sterker is dan het iets. Niets is niets en niets is dood. In het niets ga je ook dood, maar het iets leeft ook niet, het is juist het niets welke het iets in beweging brengt zodat het leeft.
Het zijn dus juist de negatieve krachten, welke de positieve krachten in beweging brengen en houden. Blokkeer je die, omdat je ze niet wilt (ze zijn ook pijnlijk en onwenselijk) dan stop je dus de positieve krachten ook, want die hebben de negatieve nodig om in beweging te blijven.
Zonder pijn bestaan we niet. Het is door pijn dat we überhaupt een bewustzijn ervaren. De entiteiten hebben mij dat ook uitgelegd, dat naar aarde komen pijn doet, omdat hier de negatieve krachten zo volop aanwezig zijn en daarboven niet, maar dat ze hier graag komen, omdat ze dan weer even voelen dat ze nog bestaan! Daarboven in de hemel in de rustfase, is zo weinig pijn, dat ze niet meer voelen dat ze bestaan. Ja ze zijn ook dood. Ze zijn echt dood en toch bestaan ze, maar met zero negatieve krachten/energieën is alles hélemaal dood. Het hoogste lichtwezen heeft nog 1% duistere krachten in zich, zonder dat kan ze niet leven, ze slaapt ook heel erg lang tot de eindtijd, want ze is praktisch dood. In de eindtijd, worden de negatieve krachten op aarde zo groot, dat ze daarboven ook groter worden en dan ontwaakt ze en dan weten ze dat de eindtijd echt in zicht is en gaat het proces van de eindtijd van start.
Dat is inmiddels ook al gebeurd, ze is een aantal maanden geleden ontwaakt.
Dus de negatieve krachten, de pijn, die moeten we ervaren, we moeten het door ons heen laten stromen. We moeten ze accepteren, ze horen bij ons. De minder leuke kanten van het leven. De minder leuke kanten van ons zijn. Ze horen bij ons. Jij bent het en je kan jezelf niet wegstoppen. De gevolgen daarvan zijn desastreus. Energieën moeten stromen. De strijd tegen die krachten zijn ook verloren krachten, je delft het onderspit. Ze zijn echt sterker. Je doet jezelf en je omgeving tekort, je kan jezelf en anderen onherstelbaar beschadigen door te proberen de minst pijnlijke weg te kiezen. De moeilijkste weg is de beste weg.
No pain no gain. Leven doet pijn en zonder pijn, bestaat ook geen fijn.