medium

Lichtwerker, hoe word je dat?

Wanneer ben of word je nu lichtwerker?

Helaas zijn er veel misverstanden over lichtwerkers. Zo denken veel mensen dat je jezelf dan heel wat vindt, of jezelf tot uitverkorene hebt verheven. Of dat je daarvoor een heilige moet zijn. Oftewel iemand die nooit een stap verkeerd zet. Volgens mij bestaan die niet. Dus laat ik je gelijk uit de droom helpen.

Volgens mij leer je ook niks door nooit een stap verkeerd te zetten. Volgens mij leer je juist van je fouten.

Natuurlijk heb ik er ook over nagedacht, waarom ik? Ik ben namelijk zeker geen heilige. Ik heb namelijk zeker ook gezondigd in mijn leven. Sterker nog, ik ben door schade en schande wijs geworden. Sterker nog, ik zondig nog steeds weleens. Ik ben niet perfect, ik was niet perfect en ik zal ook niet perfect worden. Dat is ook niet het doel van het leven op zich. Sterker nog, ik heb heel duidelijk de boodschap door gekregen: ‘1 perfect wezen en het leven zal zich wreken.’

Het is ook niet zo dat Vader mij een liever of beter kind vindt dan de anderen en dat Hij mij daarom uitgekozen heeft. Nee, ik heb er lang over nagedacht en het is me duidelijk geworden dat het een objectief energetisch proces is welke bepaalt of jij lichtwerker wordt of niet. Dus misschien stond Vader nog wel gek op zijn neus te kijken! Jij hier?

“In principe krijgt iedereen dezelfde kans”. Dat is waarheid en het is geen waarheid. Dat vraagt om uitleg en dat zal ik dus doen.

Het is net zo goed dezelfde kans als dat jij de kans krijgt om bakker te worden, om piloot te worden, om wat dan ook te worden in het leven. Daarbij geldt ook het principe dat iedereen die kans heeft, maar tegelijkertijd is dat niet waar. Wanneer jij namelijk net niet lang genoeg bent, kun je geen piloot worden. Daar gaat je gelijke kans om piloot te worden. Je kunt wellicht nog wel leren vliegen of een heleboel andere dingen doen. Of misschien heb je hoogtevrees, dan kan je ook geen piloot worden. Misschien ook wel, als je ermee leert omgaan.

Lichtwerker worden is precies hetzelfde. De signalen om lichtwerker te worden liggen in het leven verscholen. Pik jij die signalen op? Wat doe jij met die signalen?

Pik je ze niet op, omdat je ze niet ziet dan gaat jouw kans aan je voorbij. Hoewel er tegenwoordig ook veel opleidingen gegeven worden om je gevoeligheid te ontwikkelen en om de signalen te leren herkennen. Dan heb je mooi een belangrijk punt overwonnen met hulp van anderen.

Wat doe jij met die signalen? Wuif je ze weg als onzin? Dan gaat je kans aan je voorbij. Je wordt geen lichtwerker.

Pak je de signalen wel op, hoe handel je dan? Doe je er iets goeds mee? Of doe je er iets verkeerds mee? Je hoeft heus geen 10 te scoren en één gemiste kans maakt je nog niet gelijk lichtwerker af. Het is wel werkelijk een hele opleiding die in het leven voor jou in het verschiet kan liggen.

Je zult merken dat wanneer je de signalen oppikt, ze serieus neemt en er voldoende juist op handelt de ervaringen gaan versnellen. Er komen steeds meer zaken op je pad, die jou toevertrouwd worden. Je kunt steeds meer openbaringen gaan krijgen. Dat betekent dat je steeds meer informatie toevertrouwd wordt. Je klimt langzaam omhoog op de carrière ladder van lichtwerker.

Het betekent niet dat jij ineens privileges krijgt die andere mensen niet krijgen. Je wordt niet verheven boven andere mensen. Je bent nog steeds verantwoordelijk voor de fouten die je maakt. Het is niet zo dat er geen pech meer op je pad komt. Je eigen rijping- en leerproces gaat gewoon door net als bij iedereen. Daarvoor zijn ook nare dingen nodig. Je bent zelfs verantwoordelijk voor de gevolgen van al je acties. Het is best een grote verantwoording. Dus het is niet alléén maar leuk.

Het kan ook zo zijn dat andere mensen onbewust aanvoelen dat jij een lichtwerker bent en harder tegen je aan gaan schoppen. Dat kan een aantal redenen hebben.

 • Het kan een hulpvraag zijn
 • Het kan jaloezie zijn
 • Het kan bedoeld zijn om jou uit je evenwicht te brengen als lichtwerker.

Dat hoef je die persoon niet te gaan vragen, die weet met heel zijn bewustzijn van niks en lacht jou gewoon vierkant uit als je met dat verhaal aankomt. Ik ga altijd uit van 1 en houd rekening met 2 en 3.

Bovenal blijf je als lichtwerker een mens met emoties en je eigen beperkte visie op situaties in het leven. Dat blijft een valkuil voor elk mens en ook voor elke lichtwerker. We kunnen dus ook fouten maken, ik kan ook wel eens onterecht boos worden, ik kan ook wel eens iemand kwetsen etc. oftewel ik ben mens net als jij.

 

 

 

 

 

Vorige

Master Reiki

Volgende

Zwarte magie

 1. M.

  Wat een vreemd artikel..door er zo over te schrijven verheef je jezelf al boven anderen. En misverstanden over het zijn van een lichtwerker??huh?? Hoe dan??

  ‘Ik kan ook boos worden’, daarmee maak je jezelf al anders. En dat je geen heilige bent..daarmee implicier je al dat lichtwerkers een soort van heiligen moeten zijn.
  En dan over zondigen en perfectie

  Het is best een grote verantwoording…jeetje, merk je zelf nu niet hoever je jezelf verwijderd van ieder ander normaal mens?

  En lichtwerkers hebben geen beperkte visie…
  En jaloezie omdat je een lichtwerker ben…??

  Sorry hoor maar hoe kun je de plank mis slaan en zo over lichtwerkers schrijven…vreselijk

  Wie ben je eigenlijk? Een naam onder een geschreven artikel hoort wel eigenlijk.

  • admin

   Hai lieve M,

   Wat jammer dat je mijn artikel zo negatief oppakt. Ik kan er natuurlijk niets aan doen dat de één het zo opvat en de ander zo. Ik heb het geschreven vanuit een rits van misvattingen die ik op mij afkreeg toen ik ermee naar buiten kwam dat ik lichtwerker ben. De wilde ideeën die mensen allemaal over lichtwerkers hebben, alsof je denkt dat je een heilige bent en alsof je dan nooit boos mag worden ofzoiets. Daar heb ik wat over geschreven, juist om te laten zien dat lichtwerkers doodnormale mensen zijn. Tja, dan houd je altijd weer mensen die zo’n uitleg weer zien als dat je jezelf verheft boven anderen. Oftewel, het is nooit goed 😉

   Wie ik ben? Dit is mijn website. Medium dina en ja ik schrijf mijn naam met een kleine letter.

   • Er zijn personen die jammer genoeg tussen de lijnen door lezen, in tegenstelling tot wat ik lees vind ik het heel mooi. Ik heb heel veel gelezen en me verdiept in spiritualiteit en dan zie ik een heel groot verschil met wat ik gelezen heb dat je een volmaakte leven moet hebben om te groeien. Net wat jij schrijft krijg ik weer moed om me verder open te stellen alleen vind ik het jammer dat er voor online cursussen bedragen tussen de 250eu en 550eu worden gevraagd en dat voor 5 lessen. Als single mama krijg ik op deze manier jammer genoeg de kans niet te groeien en de wil is enorm sterk. Ik word er van bovenuit in geduwd zo voelt het voor mij aan. Ik ben niet perfect want ik vergeet meestal mijn naam onder iets te zetten 😉

    • admin

     lieve Franca. Wat fijn dat het je weer moed geeft om door te gaan. Je hoeft helemaal geen workshops te volgen. Je hoeft enkel je innerlijke licht te volgen, die brengt je waar je wezen moet. Momenteel was dat hier op deze website, waar je wat gelezen hebt wat je weer moed geeft! En zo gaat dat. Alle leerstof die je in aardse workshops leert is vrij te verkrijgen via spirituele weg. Maar ja ook spirituele mensen willen graag een boterham verdienen en vragen er dan geld voor. Zoals eigenlijk met alles in het leven. Je kunt leren metselen op school, of op een workshop, dan betaal je ervoor, maar je kunt het ook zelf leren, of via tutorials op het web en dan hoef je niks te betalen. Het komt echt vanzelf op je pad. Ik hoor dat je heel graag wilt en staat te trappelen om jezelf te ontwikkelen. Ik hoop dat mijn website je verder op weg kan helpen. Liefs dina

 2. Dina, ik vind het een erg mooi artikel. Zelf leer ik iedere dag dat mijn reactie op wat om me heen gebeurt veel zegt over mijzelf. Veel succes met je mooie werk. Patricia

  • Ik vind het net een prachtig artikel. Zelf ben ik begonnen met spirituele meditatie’s en zijn er heel lieve spirituelen op mijn pad gekomen zonder ik ernaar vroeg want ikzelf was me niet bewust van mijn spiritualiteit. Ik ben heel veel potcasten gaan beluisteren van zeer grote spirituelen en aan de hand van wat ik hoorde dacht ik pffff ik zal nooit groeien. Je mag niet roken, drinken, vlees eten, enkel thee drinken, zelfs een papiertje op grond gooien mag niet (ok dat doe je gwn niet) Dina maakt hier heel duidelijk dat zij niet speciaal is en iedereen die wilt spiritueel kan worden. Dan je Dina, je hebt het prachtig gezegd, je zet je niet boven anderen. Je bent een bijzonder mens

   • admin

    lieve Franca. Dank je voor je reactie. Natuurlijk mag je al die dingen gewoon doen. Je bent op de eerste plaats gewoon een mens en we zijn hier allemaal bezig met ons groeiproces en mogen van elkaar en met elkaar leren. Niemand is groter dan jij of kleiner dan jij. We zijn allemaal gelijk en hebben dingen waar we goed in zijn en dingen waar we minder goed in zijn. Dat geeft die mooie gelijkwaardige balans waarin we van elkaar en met elkaar kunnen leren. liefs dina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén