Het lijkt bijna onmogelijk dat er een God bestaat. Terwijl het universum al zeker miljoenen jaren oud is. Eerder had ik het er al over dat we, door de duisternis, die sneller gaat als het licht, teruggetrokken zijn de tijd in en daarom leven voor de omkering van het niets naar het iets.

Echter wat is tijd nu precies? Tijd zijn cirkels. Tijdcirkels. Deze zijn allemaal tegelijkertijd ontstaan. Cirkels die bewegen. ze cirkelen om de 5e dimensie heen, daar staat alles stil. Hoe dichter je bij het centrum van die cirkels komt hoe sneller die beweging is, hoe sneller die tijd dus gaat.

Tijd is beweging. Onze tijd is alleen maar opgebouwd uit de beweging van de aarde en de maan om de zon heen. Lichtjaren is een volgende tijdberekening die we hanteren.

Echter de snelheidsberekeningen gaan altijd buiten de beweging van het universum om. Voorheen dacht men dat het universum stilstond. Toen kwamen ze erachter dat het universum uitdijt en nu zijn ze er eindelijk achter dat het universum ook ronddraait. Dit geef een heel ander perspectief op onze tijdsbeleving. Het is slechts een beleving.

De tijdcirkels zijn er allemaal tegelijkertijd en worden allemaal tegelijkertijd beleeft. Het is voor ons zowat niet te bevatten hoe dit precies in zijn werk gaat. Hoe kan het nu allemaal tegelijkertijd gebeuren? en toch is dat de enige manier waarop het leven überhaupt heeft kunnen ontstaan.

zie daarvoor het kip-ei verhaal. wat was er eerder de kip of het ei?