In dit blog ga ik je wat uitleggen zodat je jezelf kunt helpen met een aantal dingen in het leven waar veel mensen op vastlopen.

In mijn readings kom ik veel problemen tegen die het gevolg zijn van hoe we met onze emoties omgaan. We leven in een ongezond emotioneel klimaat. We leren om ons vooral niet druk te maken, niet zo huilen, doe niet zo boos, stel je niet zo aan, niet zeuren, doorlopen en nog meer van dit soort signalen die ons leren om ons gevoel niet serieus te nemen, te onderdrukken en te negeren.

Geen wonder dat veel mensen in de knel komen. Of zelfs burn-out raken. Of uiteindelijk zelfs de connectie met hun ziel beschadigen.

In een reading doe ik meer dan je hierin begeleiden en je uitleggen hoe dit werkt, want ik masseer ook de vastgelopen energieën. Net zoals spieren vast kunnen komen te zitten, kunnen energiebanen ook vast komen te zitten. Als ik ze opmerk dan gaat dat eigenlijk vanzelf en zie je mij enkel in het luchtledige tokkelende bewegingen maken, stretchende bewegingen, masserende bewegingen. Uit ervaring weet ik dat mensen dit ook echt voelen. Zonder dat ze weten wat ik doe, geven ze aan dat het meer ontspannen voelt en komen de emoties vaak los. Dat kan best intensief zijn.

Maar je kunt ook al veel zelf doen. Belangrijk om te weten is dat alles wat je raakt in het leven in jou ligt. Niet in je omgeving. Je wordt getriggerd door je eigen gevoeligheden. Een onschuldig bedoelde opmerking kan jou dan ook kwetsen en je kunt dan zelfs boos worden op die persoon, die op zijn beurt weer denkt ‘huh?’

Als het vaak gebeurt zul je die mensen wellicht uit de weg willen gaan en dat kan ook goed zijn. Als iemand alleen maar het slechte in je omhoog haalt, dan moet je daar ook niet mee doorgaan. Maar het kan juist ook een uitdaging zijn om te leren om te gaan met die persoon. Dat hangt een beetje van de ernst af. Het moet niet toxisch worden, het moet wel helend zijn.

Alles wat jou pijn doet, wil je dus iets vertellen. Pijn is een signaalfunctie. Het geeft aan dat er ergens iets niet goed zit. Het is dus een kans. Een kans om te helen. Oude trauma’s bijvoorbeeld. Intergenerationele trauma’s zelfs, of regressietrauma’s uit vorige levens.

Je kunt jezelf moed inpraten, dat helpt al, dat is al een stap de goede richting op, maar je komt er pas echt goed bij, als je het gevoel durft te doorleven en gaat kijken wat het je wil vertellen.

Daarvoor is het belangrijk dat je in ontspannen staat bent. Je gaat bijvoorbeeld op je bed liggen met je ogen dicht en je roept de trigger op in je gedachten. Dan voel je wat het met je doet.

Vervolgens lokaliseer je het gevoel. Waar zit het? In mijn armen, benen, buik, hart, keel? Het kan echt overal zitten.

Als je het gelokaliseerd hebt, ga je daarnaartoe met je gedachten. Het gevoel wordt sterker. De pijn wordt intenser. Het verdriet of boosheid of wat dan ook, wordt ook intenser. Zorg dat je goed ontspannen in en uit blijft ademen. Door je neus inademen en door je mond uitademen.

Als je het gevoel op zijn sterkst hebt en door je lichaam voelt golven, vraag je het gevoel wat het je wil vertellen. “Wat wil dit gevoel mij vertellen?”

Je maakt jezelf leeg en gaat niet nadenken over het antwoord. Je laat je gedachten de vrije loop en je luistert alleen maar.

“ik vind mezelf zo waardeloos” zou zomaar een gedachte kunnen zijn die in je opkomt. Je merkt ook dat bij het beseffen van die gedachtes er meer verdriet of boosheid loskomt. Laat je tranen stromen, laat de woede maar stromen.

Je kunt jezelf nu vragen gaan stellen.
“Waarom vind ik mezelf eigenlijk zo waardeloos?”

Er kunnen nu beelden en belevingen in je omhoog komen. Waarschijnlijk waarvan je dacht dat je het allang verwerkt had, of achter je had gelaten, maar nee, je bent er nog steeds overheen gestapt en hebt het weggedrukt.

Je laat de gevoelens stromen en vergeeft jezelf en je omgeving voor wat er is gebeurd.

Je hoeft niet altijd door dit proces te gaan van het oproepen van gedachtes. Je kunt de emoties ook visualiseren na het lokaliseren in een gekleurde bal. Je vraagt jezelf dan af welke kleur de bal heeft en of hij stil ligt, of rolt, of stuitert of wat dan ook. Als je de bal goed gevisualiseerd hebt, kan je hem uit je systeem gooien. Weg ermee.

Door de ontspannen toestand waarin je deze gevoelens oproept en weggooit, kan je voortaan meer ontspannen voelen wanneer deze gevoelens opkomen en wanneer je ontspannen bent, dan vecht je er niet meer tegen en onderdruk je ze niet meer. Dan ben je ook aan het verwerken.

In het begin lijkt het heel veel werk. Dezelfde gedachtes en situaties kunnen regelmatig terugkeren. Maar op een gegeven moment merk je dat het minder wordt. Dat het meer vanzelf gaat. Dat je niet meer zo bewust hoeft te ondergaan wat er in je onderbewustzijn speelt, maar dat je bewustzijn de signalen van het onderbewustzijn in het dagelijkse leven, wel op gaat pakken en er gelijk naar gaat handelen.

Dan zal je merken dat je omgeving je minder raakt. Dat je bepaalde opmerkingen heel anders op gaat vatten. Dat mensen ook anders op je reageren. Dan ga je merken hoeveel invloed wij zelf onbewust uitoefenen op onze omgeving en realiteit en wat we meemaken.

Dan ga je ook inzien dat die mensen, die jij verafschuwde, je eigenlijk alleen maar geholpen hebben om in te zien waar jij nog aan moest werken. Dat maakt het vergeven weer een stuk makkelijker en zo sta je langzaam aan steeds liefdevoller en vergevingsgezinder in het leven, naar je omgeving én naar jezelf toe.

Omdat je dan gaat begrijpen waarom al die nare dingen gebeuren of gebeurd zijn en dat het slechts een zeer pijnlijk leerproces was, wat je toch moest doorstaan om een bepaalde ervaring, levenswijsheid te creëren.

Uiteindelijk wordt de band met je ziel dan steeds hechter en gaat de ziel je steeds meer laten zien wat er achter dit leven schuilgaat. Wat je hogere doel is en hoe je het bereikt.

liefs dina

info@mediumdina.nl voor als je toch liever mijn begeleiding wilt in je proces.