medium

Evil het kwaad

In het engels is het kwaad EVIL. Omgekeerd is dat LIVE en dat is geen toeval. Oftewel het evil is heel belangrijk geweest bij het ontstaan van het leven. Het leven is ontstaan door het ‘omkeren’ van het niets naar het iets. Het niets is dus EVIL. Het gevaar dreigt dat we daar weer in terugvallen, als het niet goed gaat.

Toch is er nog meer aan dat EVIL. We mogen het namelijk niet meenemen naar de eindtijd. Wanneer er 1 kwade ziel meegaat naar de eindtijd, zal de hele eindtijd verdoemd zijn en eindigen in een eeuwige hel ipv eeuwig geluk.

Om dat kwaad te kunnen scheiden van de gewone menselijke fouten, is een heel nauwkeurig proces nodig. Een proces van beproevingen en verleidingen. Helaas ook een pad van heel veel ellende.

Een pad waarin heel nare dingen gebeuren. Heel erg nare dingen en er heel veel slachtoffers zijn.

Als alles zo goed geregeld is, waarom is het leven dan geen sprookje? Nu dat is het juist, het leven is geen sprookje. Het leven is echt. Met echte gevaren en echte problemen. En om daar te komen waar we willen komen, namelijk in dat mooie vredige eeuwige leven is heel veel hard werk nodig en dat harde werk verzetten we hier met zijn allen. Het is de realiteit, die we hier maken en dat gaat niet over rozen.

Het Evil zelf heeft geen ziel, maar is een anti-ziel. Oftewel is het in staat om al het leven weer op te slokken, waar het ooit uit ontstaan is.

Dus het is logisch dat het EVIL niet mee mag. Een antiziel mee en dan raakt de boel uit balans en dan is het klaar en over en sluiten. Dan is het niet mogelijk om het eeuwige gelukkige leven te creëren en dan stopt het, in eeuwige hel of de eeuwige dood. Het is dus belangrijk dat het deze keer goed gaat, want het is al een aantal keertjes misgegaan. Dit is de laatste keer. Dat is geen toeval hoor, we beleven altijd enkel de laatste keer bewust.

Het is dus een belangrijke taak. Het is ook een belangrijke taak van de slachtoffers, die dit wisten voor dat ze dit leven in gingen. Niet, omdat ze het zo graag wilden doen of ondergaan, maar omdat ze het over hadden voor het hogere doel.

Het is namelijk de enige manier om het kwaad ook te gaan onderscheiden van het goede. Mensen maken misstappen in hun leven, laten zich eens verleiden, zondigen eens een keer. Dat hoort ook gewoon bij het leerproces van de mens. 1 slechte daad maakt iemand niet hét kwaad. Het is dus een heel nauwkeurig taakje om die mensen te gaan beoordelen. Dat kan alleen Vader. Dat is niet aan ons. Hij zal oordelen over wie dat zijn en wie niet. Hij is de enige die dat ook heel kundig kan, omdat Hij precies weet hoe het kwaad eruit ziet.

Het kwaad leeft dus onder ons. Dat merken we elke dag. En de slachtoffers hebben een zware taak, maar eigenlijk ook een eretaak, want ze worden ervoor beloond. Dit is ook de reden waarom sommige mensen in de slachtofferrol duiken. Die willen graag slachtoffer zijn en dan weet je nu dus waarom ze dat willen. Dat doen ze onbewust hoor, natuurlijk weten zij het met hun bewustzijn ook niet. Ook het Evil duikt soms in de slachtofferrol, om zichzelf te verhullen.

Dan is het nog eens zo dat niet alle zielen uit hetzelfde ‘hout’ gesneden zijn. Er zijn er die zijn sterker op dit vlak en er zijn er die zijn sterker op een ander vlak. De zielen die een bepaald lot ondergaan, zijn daarvoor dus geschikt. Ze zijn ervoor geroepen, uitgekozen en ze hebben toegestemd om dit te doen voor het hogere doel.

Het is wetenschappelijk bewezen dat niet iedereen over eenzelfde mate van bewustzijn beschikt. Dat wist ik een aantal jaar geleden nog niet toen ik opgeleid werd van boven. Toen is mij op een dag wel gezegd, door mijn gids, dat ik een hoger bewustzijn heb dan andere mensen. Mijn reactie weet ik nog heel goed. Voornamelijk ongeloof. Ik werd boos op mijn gids, dat hij me niet zulke onzin moest verkopen. Ik twijfelde aan mijn geestelijke gesteldheid en ik dacht ook dat mijn ego misschien aan het woord was. Woedend zei ik dat mijn gids moest stoppen met me deze onzin te verkopen. Dat ik het net allemaal serieus aan het nemen was en waarom ze dit nu deden.

Toen ik een jaar later las op internet, dat HSP’ers en hoogbegaafden vaker ook een hoger bewustzijn hebben dan andere mensen, had ik dus echt even een w.t.f. momentje.

“Het is waar! Het is waar!” dacht ik en ik werd enorm nerveus hierom, dat het echt waar kon zijn wat mijn gids mij een jaar ervoor had verteld.

En waar er mensen zijn met een hoger bewustzijn, zijn er ook mensen met een lager bewustzijn. En precies, als je een lager bewustzijn hebt, dan maak je de ellende in je leven ook wat minder bewust mee. Vergelijk het met verdoofd zijn. Terwijl juist ook mensen met een hoog bewustzijn veel narigheid overkomt hoor, dus er zijn meer factoren die meespelen. Soms hebben de zielen het nodig in hun rijpingsproces, om te harden.

Een slechte daad maakt nog geen slecht mens, maar een goede daad maakt ook nog geen goed mens. Het evil kan heel goed, ook goede daden doen en zo zichzelf bedekken met de mantel der liefde, terwijl het kwaad eronder schuil gaat. Het is dus niet aan ons om te oordelen over andere mensen hun zielen. Het Evil schuilt overal, waar je dit het minste verwacht, maar het goede ook.

Nu snap ik dan ook waarom Vader dit het “eindtijdspel” noemt. Het is een levensecht spel. Het is ook echt, maar dus heel belangrijk. Ik vond het eerst maar vreemd, waarom noemt hij dit een spel? Zo leuk vind ik het niet. Ik vermoed ook dat hij het doet om er beter mee om te kunnen gaan, wat hier allemaal gebeurd. Om wat meer afstand te nemen van de harde realiteit die hier plaatsvindt.

Er zijn mensen die heel slecht terecht gekomen zijn, maar waar echt het goede in huist. Daarom kan alleen Vader oordelen en dat doet Hij dus door de zielen uitgebreid op de proef te stellen, want Hij mag dus niet van tevoren zien waar het kwaad in zit. Het leerproces, het rijpingsproces van de zielen speelt hier natuurlijk ook een rol in. Het hangt allemaal met elkaar samen.

Vaders taak is dus een hele zware taak. Het is dus heel naar, dat mensen hem soms zo zwart maken of neerzetten als een ‘Sadistische God’, omdat Hij al die ellende laat bestaan. Feit is dat we zonder het EVIL niet bestonden, maar dat we door een heel langdurig en zwaar proces moeten gaan om daarvan te ontstijgen.

Dat proces is dus wel heel goed gecontroleerd en ja dus ook alle ellende die moet gebeuren, moet gewoon gebeuren. Dat kan niet anders. Dat wisten de zielen voor ze hierheen gingen en dat betekent niet dat ze het leuk vinden, of dat het hun schuld is dat het gebeurd. Het betekent alleen maar, dat ze zich opgeofferd hebben voor het hogere doel. Namelijk het EVIL traceren.

Het EVIL is trouwens niet Satan. Satan is de gevallen engel, die heeft gewoon een ziel. Satan is er om de mensen op de proef te stellen, verleidingen te maken, beproevingen te stellen. Dus is Satan heel belangrijk in de speurtocht naar het EVIL. Hij is het zelf niet. Hij staat er wel heel dichtbij en heeft er van dichtbij mee te maken gehad, maar hij moet in de eindtijd ook het EVIL ontstijgen om mee te kunnen. De Devil laat het Evil achter. We houden dan nog een D over en dat is de ziel van Satan.

Nogmaals het is niet aan ons om het Evil te traceren. Men probeert het wel volop en gaat daar vaak ook flink de mist mee in.

“Gij zult niet oordelen”

“Het wolf in schaapskleren en het schaap in wolfskleren”

 

Vorige

Waarom ellende?

Volgende

Engelen

  1. Merel

    Is het dan niet de bedoeling dat we het evil in ons zelf traceren?

    • admin

      Zeker weten, maar wat de bedoeling is, er is eigenlijk geen bedoeling. Je hoeft alleen maar te ‘zijn’. Je hoeft niet eens ‘er’ te zijn, of jezelf te zijn, je hoeft echt alleen maar te zijn. Fijn he? We hoeven heel weinig uiteindelijk. De drive komt van binnenuit. liefs dina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén