Het is al even geleden dat ik met mijn kinderen het kerstdorp aan het opruimen was. Met van die leuke huisjes met glasvezellampjes erin, waardoor het lijkt dat er tientallen kleine lampjes in het huisje zitten. Schitterend.

“Mama,” zei mijn oudste.

“Ja kind?” vroeg ik.

“Vroeger dacht ik altijd dat het echt zoveel kleine lampjes waren. Dat elk puntje een klein lampje was,” zegt ie.

“Ja, dat is de truc hè, dat het zo lijkt,” zeg ik lachend.

Dan ‘hoor’ ik mijn gids tussenbeide komen en die zegt iets heel frappants tegen mij, wat heel veel duidelijk maakt: “Eigenlijk, werkt het bij jullie net zo, dat leven op aarde van jullie, dat is net als die puntjes van die glasvezellamp, het lijkt nét alsof jullie daar écht zijn, terwijl het eigenlijk de schijn van jullie ziel is die daar leeft. Wij hebben jullie zielen hier allemaal veilig gesteld, bij de bron.”

Wauw is dat even bijzonder! Hij ging nog even verder: “De draadjes van die glasvezellampen zijn de lichtkanalen die wij gebruiken, je kunt die ook zien als een soort navelstreng, via dat krijgen jullie de energie die je nodig hebt om daar te leven.”

Ja we leven hier in de ‘schijn’ van het leven. Schijn betekent dat iets maar zo lijkt en het niet echt is, maar het betekent ook de schijn van licht. Licht dat ergens schijnt, is daar wel en het is er niet en zo leven wij hier echt en toch ook niet. Wij beleven hier en toch is onze ziel veilig bij de bron, bij onze lieve Vader.

Die bron is het witte licht. Dat is het licht waarover mensen praten als ze sterven, achter die lange tunnel? Nou die tunnel, heb ik dus net uitgelegd gekregen. Dat zijn dus die lichtkanalen, de draadjes van de glasvezellamp, wat gebeurt er als je zo’n draadje doorknipt? Dan verdwijnt het lichtje niet, maar het verplaatst zich een stukje terug, maar de lichtjes die achterblijven kunnen dat niet zien. Voor hun is het lichtje weg, verdwenen ‘dood’, maar het is er dus nog wel, het is alleen verplaatst.

Waarom is de bron wit licht? Dat heb ik al eerder uitgelegd. Het witte licht omvangt álle kleuren licht, dat is wetenschappelijk ook aangetoond. Dat witte licht is het ‘ik’. Het ik-gevoel bestaat maar één keer, en daarom is er ook maar één God. Die was er in het begin en was alleen, omdat er toen alleen maar ‘IK’ en ‘NU’ was. Om niet meer alleen te zijn, moest hij dus dat licht gaan splitsen, dat ‘ik’gevoel werd zo gedeeld en het ‘nu’ werd ook uitgesplitst, zodat er heel veel ‘nu-tjes’ achter elkaar kwamen, wat wij kennen als ‘tijd.’

Nu was er tijd en waren er ineens heel veel zielen. Heel veel verschillende zielen in allerlei kleuren, met allemaal hun eigen karaktertrekken en die zielen wilden leven om te gaan leren en te ervaren, want zielen willen héél graag ervaren. Zelfs erg pijnlijke ervaringen. Dat herken je ook, want heel vaak wisten mensen van tevoren wat er ging gebeuren, riep hun stemmetje in hun hoofd nog angstig ‘nee, doe het niet’, wat je kunt zien als koudwatervrees, maar gingen ze toch door, toch die ervaring in, toch dat diepe koude water in, om te leren zwemmen.

Tijdens een Ayahuasca-ceremonie vroeg ik aan moeder Ayahuasca: “Worden jullie daarboven niet naar van alle ellende hier op de wereld?” Het antwoord verbaasde mij zo zeer, dat ik het zeker niet zelf kon bedenken. “Nee, het maakt ons juist zo ontzettend trots! Dat de zielen bereid zijn om zo diep te gaan! Voor het hogere doel!” zei moeder Ayahuasca mij. Ze legde mij uit dat alles, maar dan ook alles gebaseerd is op vrije wil. En dat betekent niet dat het niet ontzettend tegen kan vallen en dat het niet ontzettend zwaar en vreselijk kan zijn en dat je het toch misschien eigenlijk, met heel je bewustzijn liever niet had gewild, maar je onderbewustzijn dacht daar toch anders over. Die vond het nodig, omdat jouw ziel de ervaring nodig had om te sterken, om sterk genoeg te zijn voor die overtocht naar de eindtijd, want eerlijk dat is nog best een barre tocht. De zielen moeten sterk genoeg zijn om dat te overleven en de zwakke plekken, moeten dus gebroken zijn, zodat ze sterker terug konden helen, net als bij een botbreuk.

Dus als jij als ziel, het eeuwige leven wilt en je weet dat dit nodig is, deze weg. Deze pijnlijke, maar tijdelijke weg, dan heb jij dat er voor over en dat is wat jouw Vader en de andere wezens zoals moeder Ayahuasca zo ontzettend trots maakt, dat jij daar zo diep voor wilt gaan. Dat jij bereid bent om de strijd tegen Evil aan te gaan, zodat niet alleen jij, maar ook de andere zielen straks veilig over kunnen gaan, naar dat mooie leven in de eindtijd.

Ik keek nog eens naar dat glasvezellampje en zag het lampje schijnen in de bron, de bron die onze lieve Vader is, die ons daar koestert en ons allemaal kent, stuk voor stuk en ons allemaal de vrijheid gunt om te leven, onze vrije keuzes respecteert en met smart wacht op onze thuiskomst, op onze terugkeer, zodat hij ons weer helemaal in zijn armen kan sluiten. Ja en dat allemaal is ook allemaal ‘ik’ en dus ook ‘jij’…

Je buurvrouw, de kat, die kakkerlak, de planten, het is allemaal ‘ik’, en dus is het ook ‘jij’, ergens ooit afgesplitst zodat je onafhankelijk van elkaar kon gaan leven en gaan ervaren en elkaar als aparte wezens kon gaan zien en ervaren. Precies zoals in dat glasvezellampje, al die kanaaltjes dat licht uit de bron splitst, naar tientallen, soms honderden kleine lichtjes. En dat is waarom je soms ook dingen van andere levende wezens door kan krijgen, want via de bron, kan je contact leggen met iedereen, sta je met iedereen in verbinding, maar het gaat wel altijd langs onze lieve Vader, die reguleert en kijkt of het wel allemaal goed verloopt, volgens ieders vrije wil.

Dus ben je boos op Vader, omdat je leven anders loopt als dat je denkt dat je wilt? Kijk even dieper, denk even goed na, waarom jij ooit voor dit zware pad hebt gekozen. Misschien om je ziel te sterken, maar misschien ook als soldaat, strijder tegen het kwaad. En ben jij geen slachtoffer, maar een warrior, die straks een dikke vette medaille heeft verdiend, voor zijn harde werk.

Ik hou van ik, jij ook?

In mijn boek ’telepathisch communiceren kun je leren’ leer je hier nog veel meer over.
https://mediumdina.nl/boekjes-te-koop/