De verklaring achter het feit, dat het absolute niets niet kan bestaan is veel eenvoudiger dan ik had kunnen bedenken. Het is me doorgegeven en het is gewoon een stukje wiskunde. Heel simpel. Om het uit te leggen begin ik bij ‘ min’
een mindeeltje is niet niks. dat is iets. Negatief iets is namelijk ook iets.
Wanneer je dus absoluut NIETS zou willen laten bestaan moet je een min-mindeeltje hebben. en min-min bestaat niet. Min en min maakt namelijk plus en daarom is er dus altijd iets. Het is niet mogelijk voor een min-mindeeltje om te bestaan en daarom keert het zich automatisch om tot plus en dan heb je dus gelijk alles.

Nou dat het antwoord op die vraag zo kinderlijk eenvoudig was, had ik nooit durven dromen. Het bewijst (voor mij dan) in 1 klap dat veel dingen die ik doorkrijg kloppen. Ook al is het niet bij alles zo, want het blijft toch een kwestie van interpretatie en het is moeilijk om zo te communiceren en als het allemaal 100% kloppend was, zouden we al onze informatie daar vandaan gaan halen en dat mag nu juist niet. Dus wat belangrijk is voor mij om te weten krijg ik door en ik zie achteraf ook al dat ik een aantal dingen aan moet passen ivm nieuwe inzichten. Dat noemen ze in de wetenschap trouwens ‘voortschrijdend inzicht’ want daar gebeurd dat ook heel veel. In religie zeggen ze dan gelijk ‘kijk het is onzin’.. Kijk het is het dus geen onzin.

Wij bestaan bij de gratie van het feit dat niets NIET kan bestaan!