Het dochtertje van een vriendin van mij ziet al van kleins af aan haar opa door het huis heen lopen. Tenminste zij weet dan nog niet dat het haar opa is. Het is een donkergekleurde man, net zoals zij donkergekleurd is en hij draagt dan altijd witte schoenen en witte kleding.

Het meisje is zelf 10 jaar oud en haar opa is gestorven toen zij baby was. Het meisje zelf is een zeer introvert en verlegen meisje, welke moeilijk contacten maakt en hiervoor ook hulp krijgt.

In overleg met deze vriendin, besluit ik haar dochter te laten reinigen. Ik heb accoord, maar ik vertel de moeder en het meisje zelf niet wanneer ik het ga doen.
Echter nadat ik het gedaan heb, spreek ik mijn vriendin en zij vertelde dat haar dochter op een gegeven moment, licht begon te ‘schokken’ met haar lichaam en te giechelen. Zij vroeg wat er was en het meisje zei: “Ik heb het gevoel dat er wat uit me getrokken wordt.” en “hé, ik kan weer beter adem halen.” De tijd waarop dit gebeurde, kwam inderdaad overeen met het tijdstip dat ik de engelen gevraagd heb het meisje te reinigen. Die tijd had ik hun niet bekend gemaakt. Gevoelige mensen, kunnen inderdaad het reinigen wel voelen. Wat minder gevoelige mensen niet of nauwelijks.

Ik heb daarna contact gezocht met de man die in het huis rondjes liep. Hij stelde zich voor als een opa van het meisje. Hij zei dat hij op zoek was naar iets en reageerde erg weinig. Het moest wel iets van gereedschap zijn en na veel moeite kreeg ik door dat het om een schroevendraaier ging.
Ik vermoed dat deze man gestorven is, op het moment dat hij een klusje aan het doen was en daarom met het idee gestorven is dat hij een schroevendraaier nodig heeft en die ging zoeken. Nu kan dat wel eens meer gebeuren, maar dat duurt dan niet zomaar 10 jaar.

Daarop besluit ik het huis te laten onderzoeken op negatieve energieën en er blijken er aardig wat te zitten. Deze nemen de man als het ware ‘in de maling’ waardoor die man blijft zoeken en zoeken en zoeken.
Ergens moeten we er ook wel om lachen. Tien jaar zoeken naar een schroevendraaier, maar het is ook sneu. Nu is het niet zo dat zo iemand bij zijn volle bewustzijn is, maar toch, hij ervaart wel degelijk een lange tijd en dat zal later ook uit zijn reactie blijken.

Het huis wordt daarop gereinigd en binnen een half uur krijg ik een seintje dat hij hem gevonden heeft. Ik voel de blijdschap en de vreugde en hem roepen “Ja ja ik heb hem éindelijk! Eindelijk!” Dan zie ik hem opstijgen naar het licht, waar hij, natuurlijk, met lege handen aankomt en verbaasd kijkt in zijn lege hand en zegt “Wat is er gebeurd?” Hij werd netjes opgewacht door zijn vrouw (een conclusie die ik zelf trek, aangezien ze elkaar heel goed lijken te kennen.) “Je hebt geluk dat er een lichtwerker voorbij kwam, dat is er gebeurd, man je bent al tien jaar dood.”

Met het meisje gaat het goed. Ze lacht meer en praat meer en komt nu beter voor mening op. Ze ziet die man nog af en toe voorbij komen. Niet meer zo vaak als eerst en hij zoekt niet meer. Hij staat naar haar te kijken en gaat dan weer weg.
Prachtig om te doen, wat heerlijk, een meisje geholpen en haar opa geholpen. Ja af en toe lachen we er nog om, en het meisje ook, dat haar opa 10 jaar lang naar een schroevendraaier zocht, maar gelijk denk ik: “hoeveel zielen dolen er nog meer rond? Ze hebben hulp nodig. Ik wil door, ik wil ze helpen”