Als je Reiki geeft, vraag het dan ook ALTIJD voor jezelf.

Merk je ook dat je zo moe bent na het geven van Reiki? Dit komt, omdat je waarschijnlijk niet ook Reiki voor jezelf vraagt op het moment dat je Reiki geeft.
Als je Reiki geeft, gaat er ook altijd iets van je eigen energie mee, omdat jij de Reikigever bent.

Ik heb lichtwerkers die mensen inwijden, compleet uitgeput zien raken, omdat ze een paar keer per week inwijdingen deden en geen Reiki voor zichzelf vroegen.

Het is heel erg belangrijk namelijk om aan jezelf te denken. Regel één van de EHBO is ‘let eerst op je eigen veiligheid, voor je een ander gaat helpen.’

Je kunt niemand helpen, als je niet voor jezelf zorgt, aan jezelf denkt.

Al het aardse is verbonden met het spirituele. Alles staat met elkaar in verbinding. Daarom werkt de Reiki energie ook zo.

‘Hij die geeft zal geven tot hij niks meer te geven heeft.’

Dat is dus niet wat je wilt, maar dat is wat er wel gaat gebeuren als je niet ook aan jezelf denkt. Dan word je uitgeschakeld als het ware, omdat het niet gezond is.

Alles draait om gezonde balansen. Aan jezelf denken is niet egoïstisch, is niet narcistisch, is niet iets verwerpelijks. Het is zelfs erg belangrijk. Je kunt echt niemand helpen als je niet eerst goed voor jezelf zorgt.

Zorg dat jij die stevige, gezonde, sterke, veilige baken bent die jouw cliënt op dat moment nodig heeft en vraag altijd ook Reiki voor jezelf als je het aan een ander geeft.

liefs dina